Van Bronckhorst is tevreden en hoeft geen nieuwe spelers

7 januari 2017, 13:00

Er heerst deze winterstop serene rust bij Feyenoord, dat zich aan het voorbereiden is op de tweede seizoenshelft. Trainer Giovanni van Bronckhorst is uitermate tevreden met zijn selectie en vraagt niet om aankomen in deze transferwindow. Ook is hij blij dat doelman Kenneth Vermeer stappen in de goede richting zet.

De oefenmeester van de koploper is content met zijn huidige spelersgroep. "Spelers halen wil niet altijd zeggen dat het beter gaat", benadrukt hij in De Telegraaf. "De groep is groot, er is voldoende concurrentie en de dynamiek en de sfeer in de groep zijn goed. Dat proces moet doorgaan. Er is voor mij geen reden om er op dit moment spelers bij te halen. Je merkt gewoon dat het goed loopt. In de wedstrijden, op de trainingen, maar ook hier in het hotel, merk je dat het een groep is, die naar elkaar toegegroeid is."

Overigens is Van Bronckhorst ook blij dat Kenneth Vermeer op de weg terug is. "Ik verwacht dat hij de komende weken steeds grotere stappen gaat maken. In de trainingen zie je er niks van terug dat hij ergens in beperkt is. Kenneth heeft nu nog vooral aan keeperstrainingen meegedaan. Hij heeft nog niet gekeept in de groepstraining. Hij zal de komende weken nog een paar stappen moeten maken, voordat hij klaar is om wedstrijden te gaan spelen. Maar ik ben blij dat hij weer is aangesloten bij de groep. Hij heeft een hele tijd extern gewerkt in Antwerpen. Ik ben blij dat hij terug is, zodat we hier met een vrij complete groep kunnen zitten."

Als de rentree van Vermeer wat langer op zich laat wachten dan gehoopt, dan maakt Van Bronckhorst zich nog geen zorgen. Hij heeft met Brad Jones namelijk een prima keeper achter de hand. "Ik ben heel blij met de manier waarop Brad zijn rol heeft ingevuld. Het belangrijkste is dat Kenneth weer helemaal fit wordt en dan zal ik de keuze moeten maken, zoals ik die ook op andere posities in het veld moet maken."

Feyenoord oefent zaterdagmiddag tegen FSV Mainz 05, nadat de club eerder op de dag al afrekende met VV Katwijk (4-1).

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen