Blind ziet wilskracht, concurrentie en spirit bij Man United

8 januari 2017, 11:53

Ondanks het feit dat manager José Mourinho maar liefst negen wissels toepaste voor het FA Cup-treffen met Reading FC, wist Manchester United een klinkende 4-0 overwinning te boeken op Old Trafford. Daley Blind maakte de negentig minuten vol en zegt dat het resultaat aantoont dat elke speler, ongeacht zijn rol in de selectie, een waardig lid van de groep is en er staat als het nodig is.

Blind stelt dat Man United, zowel in de kern als in de breedte, een zeer sterke selectie heeft. Samen met de wilskracht heeft dit volgens de Nederlander tot acht opeenvolgende zeges geleid. "Iedereen laat zien dat hij er klaar voor is als het nodig is. Dat is heel belangrijk voor het team. We hebben iedereen nodig", zegt Blind tegen MUTV.

Ondanks de uitstekende serie benadrukt Blind dat de spelers van Man United niet naast hun schoenen moet gaan lopen. "We weten dat we acht keer op rij gewonnen hebben, maar moeten blijven beseffen dat niets vanzelf gaat. We moeten er hard voor blijven werken, in elke training. De teamspirit is in ieder geval zeer goed. We moeten zorgen dat dit zo blijft."

"We hebben een grote selectie en iedereen is met elkaar aan het concurreren. Elk lid van deze groep wil beter worden en dat werpt zijn vruchten af voor het team", aldus Blind, die Wayne Rooney tegen Reading het doelpuntenrecord van clublegende Bobby Charlton (249 stuks) zag evenaren. "Dat is geweldig voor hem. Hij heeft een geweldige persoonlijkheid en is ook een legende bij deze club. Ik ben blij voor hem", besluit de Oranje-international.

Manchester City - Real Madrid: Win 100 keer je inzet als Manchester City wint!

Manchester City - Real Madrid: Win 100 keer je inzet als Manchester City wint!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen