Chelsea eenvoudig verder, De Roon trefzeker in FA Cup

8 januari 2017, 17:55

Het Chelsea van hoofdtrainer Antonio Conte had zondag in de derde ronde van de FA Cup weinig moeite met Peterborough United. De koploper van de Premier League stapte met een 4-1 overwinning van het veld. Middlesbrough won op zijn beurt van Sheffield Wednesday (2-0).

Chelsea – Peterborough United

Conte besloot enkele basisspelers rust te geven tegen de ploeg uit de Engelse League One. Zo zaten Eden Hazard, Diego Costa en N'Golo Kanté op de bank. Dat gaf een kans aan onder anderen John Terry, Ruben Loftus-Cheek en Nathaniel Chalobah. Toch was het een vaste waarde die voor het openingsdoelpunt zorgde. Pedro schoot met rechts de 1-0 in het doel, waarna Michy Batshuayi vlak voor rust de verdubbeling voor zijn rekening nam.

In de tweede helft kwam Chelsea dankzij Willian op 3-0, maar het zag ook centrale verdediger John Terry met rood van het veld worden gestuurd na het neerhalen van een doorgebroken speler. Door Tom Nichols wist Peterborough vlak daarna te scoren, maar een kwartier voor tijd liet Pedro met de 4-1 weten dat er niets te halen viel voor de bezoekers. Chelsea hervat volgende week de competitie met een uitwedstrijd tegen Leicester City.

Middlesbrough – Sheffield Wednesday

Als trainer van Middlesbrough nam Aitor Karanka beduidend minder risico dan andere clubs uit de Premier League in de FA Cup met hun opstelling. Zo stond Marten de Roon gewoon in de basis tegen Sheffield. Het kostte de promovendus enige kracht en moeite om in de tweede helft op een 1-0 voorsprong te komen. Een minuut later verloor de thuisploeg Daniel Ayala met een rode kaart. De zege werd veiliggesteld door de 2-0 van Alvaro Negredo, waarna De Roon in blessuretijd de 3-0 verzorgde.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen