Messi redt met geweldige vrije trap punt voor FC Barcelona

8 januari 2017, 22:37   Bijgewerkt: 9 januari 2017, 06:46

Lionel Messi was zondagavond er persoonlijk voor verantwoordelijk dat FC Barcelona een punt overhield aan de ontmoeting met Villarreal. In de laatste minuut van de officiële speeltijd tekende hij voor de 1-1. Beide ploegen schieten weinig op met het gelijkspel.

Zoals verwacht nam Villarreal vanaf het begin de verdedigende stellingen in. Van daaruit probeerde het vervolgens vanuit de tegenaanval toe te slaan. Barcelona had het daar bijzonder lastig mee. Het wist nauwelijks ruimte te vinden in de achterste linie van Villarreal. In de eerste helft kwam Barça niet verder dan een gevaarlijk afstandsschot van Neymar, die de bal op enkele centimeters naast het doel zag verdwijnen.

Villarreal bleef ook in de tweede helft dezelfde speelstijl hanteren en dat had in de vijftigste minuut effect. Lucas Digne zag de thuisploeg counteren na balverlies van hem. Nicola Sansone werd door Alexandre Pato in staat gesteld de bal in de verre hoek te schuiven. Barcelona bleef daarna op zoek naar een doelpunt tegen Villarreal. Lionel Messi was dichtbij met een bal op de paal, terwijl Barcelona ogenschijnlijk ook recht had op twee strafschoppen.

Daar tegenover stond dat de scheidsrechter een handsbal van Javier Mascherano in het eigen strafschopgebied niet zag. In de laatste minuut van de officiële speeltijd toonde Messi zijn klasse met een vrije trap vanaf rand zestien precies in de kruising. Barça staat daardoor nu acht verliespunten achter op koploper Real Madrid, Villarreal staat vijfde met vijf punten minder dan Barcelona. Jaume Costa ontving in de blessuretijd nog een tweede gele kaart.

Overige uitslagen La Liga

Athletic Bilbao – Alaves 0-0

Real Betis – Leganes 2-0

Celta Vigo – Malaga 3-1

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen