Barça loopt achter de feiten aan: "We blijven in de race"

9 januari 2017, 10:16

Wil FC Barcelona haar titel prolongeren in de Primera División, dan moet het nog flink aan de bak. Door het 1-1 gelijkspel tegen Villarreal is het verschil met koploper Real Madrid namelijk al acht verliespunten. Daar baalt men stevig van in Catalonië, vooral omdat het puntenverlies in La Ceramica (eerder El Madrigal) in de ogen van coach Luis Enrique en een aantal spelers onnodig was.

Door een late en sublieme vrije trap van Lionel Messi hield Barcelona ternauwernood een punt over aan het treffen met Villarreal, maar Luis Enrique vond dat zijn ploeg recht had op meer. "We hadden de drie punten nodig en hadden deze zeker ook verdiend. We kregen meer kansen en hadden een veldoverwicht. We kwamen vaak voor hun doel, waardoor ik mijn spelers niets kan verwijten. Ik zou wel kunnen zeggen dat Barça niet goed speelde, maar dat was gewoon niet het geval. We hebben ons van onze goede kant laten zien", vindt de trainer. "Het ontbrak alleen aan wat precisie."

Ondanks de kloof met lijstaanvoerder Real Madrid blijft Luis Enrique geloven in de landstitel. "De eerste helft van het seizoen is nog niet eens over, er is dus nog tijd zat. We zijn nog steeds in staat om voor het kampioenschap te gaan. Het hangt natuurlijk wel af van Real Madrid, dat niet voor niets bovenaan staat. Maar we blijven in de race, daar twijfel ik niet aan", stelt Luis Enrique, die midweeks al met Barça in de beker met 2-1 verloor van Athletic Bilbao.

Sergio Busquets is het roerend met zijn trainer eens. "Het was duidelijk dat het niet meezat. Zo werkt het nou eenmaal in het voetbal. We gaan niet opgeven en zullen blijven vechten. Het gaat prima met het team, maar het is zonde dat we twee punten hebben laten liggen", aldus de middenvelder. Ook Luis Suárez zag een goede wedstrijd. "We hebben het goed gedaan en hadden moeten winnen. Dat dit niet gebeurd is, is niet helemaal eerlijk. Maar we moeten blijven werken, er is nog een lange weg te gaan."

"We hadden moeten winnen, omdat we zeer goed speelden. We hadden meer verdiend", voegt Javier Mascherano toe. "We hadden de zege duidelijk verdiend", zegt Gerard Piqué tot slot. "We waren veel beter dan de tegenstander. We hadden de regie in handen. Het mocht niet zo zijn, helaas. Maar we geven het niet op. De competitie is nog lang niet voorbij en we blijven vechten."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen