Van Bronckhorst zet krabbel: "Hij beheerst het allemaal"

9 januari 2017, 18:30

In december kwam het nieuws al naar buiten en vandaag (maandag) is het nieuwe contract van Giovanni van Bronckhorst met de handtekeningen bezegeld. De coach ligt bij Feyenoord nu tot de zomer van 2019 vast en heeft het ontzettend naar zijn zin in Rotterdam-Zuid.

De Rotterdammers staan bovenaan in de Eredivisie en hebben in de winterstop een prima trainingskamp in Spanje afgewerkt. Het gevoel bij Feyenoord is dan ook goed, bevestigde Van Bronckhorst bij de contractondertekeningen. "We zitten in een heel goede periode. Daar hebben de spelers en wij als staf veel energie ingestoken en dat zullen we blijven doen. Ik ben blij dat ik daar onderdeel van mag blijven uitmaken en dat ik bij Feyenoord kan blijven werken. Het voelt heel goed om hier hoofdtrainer te mogen blijven en het vertrouwen te krijgen van de club."

Het gaat Feyenoord momenteel voor de wind, beseft de coach. "Als je elke dag hard blijft werken, kun je jezelf op elk terrein verbeteren", zegt hij op de clubwebsite. "Dat heb ik als speler ervaren en nu ook als trainer. Elke dag dat ik naar de club rij, wil ik het uiterste uit mezelf en uit de groep halen. Dat wil ik doorzetten en de spelers en het team zich verder laten ontwikkelen."

Dat Van Bronckhorst goed bezig is, is volgens Martin van Geel duidelijk. De technisch directeur zag de trainer coachen tijdens het trainingskamp in Marbella. "Ik zag daar een trainer aan het werk die weet waar hij mee bezig is en wat een topclub als Feyenoord nodig heeft", zegt hij. "Niet alleen de faciliteiten waren top, maar ook bijvoorbeeld de arbeids-rustverhouding en de sfeer. Om een geheel te maken van een groep van 29 spelers moet je elke dag keihard werken, terwijl je ook je eigen staf moet aansturen en coördineren. Dat beheerst Giovanni allemaal."

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen