Ronaldo was ook volgens de FIFA de beste in 2016

9 januari 2017, 20:06   Bijgewerkt: 9 januari 2017, 20:41

Zoals verwacht heeft Cristiano Ronaldo maandagavond de FIFA Best Men's Player Award in ontvangst mogen nemen in het Zwitserse Zürich. De Portugese superster, die in december ook al de Gouden Bal won, heeft Lionel Messi en Antoine Griezmann achter zich gelaten bij de uitverkiezing. 2016 was een geweldig jaar voor de Portugees, met onder meer een Champions League-trofee en de EK-titel.

Dat Ronaldo vanavond als winnaar het podium in Zürich werd opgeroepen, was nauwelijks een verrassing te noemen. De Portugees kende een geweldig kalenderjaar: hij won het EK, de Champions League, de UEFA Super Cup, het WK voor clubs en dus al de Gouden Bal. Zelf was hij in 57 wedstrijden voor club en land goed voor 55 goals en zeventien assists.

Ronaldo was daardoor de grote favoriet voor de prijs en mocht die dus ook in ontvangst nemen. Hij kreeg 34,5 procent van de stemmen, Messi 26,4 en Griezmann slechts 7,5. De Fransman was genomineerd naar aanleiding van zijn goede jaar met Atlético Madrid en Frankrijk, maar kon net als Messi dus niet opboksen tegen de Portugese veelvraat van Real Madrid.

In december won Ronaldo eveneens de Gouden Bal. Bij de verkiezing van France Football liet hij toen ook Messi en Griezmann met lege handen achter. Ronaldo heeft die prijs inmiddels al vier keer gewonnen.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen