Hendrix is weer fit: "Ik denk dat ik hard nodig ben"

10 januari 2017, 07:40   Bijgewerkt: 10 januari 2017, 22:25

Jorrit Hendrix kijkt terug op een weinig bevredigende eerste helft van het seizoen. De 21-jarige middenvelder kwam lange tijd niet aan de bak wegens een vervelende knieblessure en zag PSV gedurende zijn absentie vaak worstelen met zichzelf. De magere oogst wil hij in de tweede helft van het voetbaljaar compenseren. 

Het moest hét seizoen van Hendrix worden, maar de middenvelder had wind tegen. "Ik begon heel goed aan het seizoen. In die periode heb ik ook mijn debuut bij het Nederlands elftal afgedwongen. Door die knieblessure kwam daar abrupt een eind aan. Ik zat er lekker in, dus die blessure kwam op een heel vervelend moment", verzucht de PSV'er in gesprek met De Telegraaf. Dat zijn ploeggenoten het soms zeer lastig hadden, maakte het er niet makkelijker op voor Hendrix. "Het is extra zuur om geblesseerd te zijn, als het niet goed gaat met de ploeg. Je ziet het team ploeteren en je kunt er zelf geen directe invloed op hebben."

Door de terugkeer van de herstelde Andrés Guardado en de komst van Marco van Ginkel is Hendrix niet de enige middenvelder die zijn rentree maakt. Dat zorgt voor concurrentie. "Ik heb altijd vertrouwen in mezelf. Ik denk dat ik hard nodig ben. We hebben nog een hele achterstand goed te maken, dus we moeten flink aan de bak met zijn allen", stelt Hendrix vol vertrouwen. Ondanks een achterstand van acht en drie punten op respectievelijk Ajax en PSV blijft hij hopen op de titel. "Ons doel is om te zorgen dat Feyenoord en Ajax nog niet van ons af zijn. Ik heb daar vertrouwen in. We trainen superhard en halen een hoog niveau."

Manchester City - Real Madrid: Win 100 keer je inzet als Manchester City wint!

Manchester City - Real Madrid: Win 100 keer je inzet als Manchester City wint!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen