Topscorer Dost: "Sporting is echt een wereldkeus"

10 januari 2017, 07:55

Bas Dost had zich geen beter eerste half jaar bij Sporting Clube de Portugal kunnen wensen. Dankzij zijn twee doelpunten in de competitiewedstrijd tegen CD Feirense van afgelopen zondag (2-1 winst) is de Nederlander zelfs met elf goals de topscorer van de Primeira Liga. Het onderstreept dat de spits zich thuis voelt in Lissabon.

"Ik ben hier gekomen om kampioen te worden en veel goals te maken. Topscorer worden is altijd een doel van me, in welke competitie ik ook speel. Dat ik het nu al ben, had ik niet verwacht", laat Dost optekenen in het Algemeen Dagblad. "Van de Portugese competitie wist ik eerlijk gezegd ook niet zo veel toen Sporting belangstelling toonde. Ik voel me gewoon lekker. Ik krijg veel vertrouwen van de trainer en van de fans. Dan krijg je ook zelfvertrouwen", zegt Dost, die onder de indruk is van trainer Jorge Jesus. "Hij is een grote trainer met een geweldige staat van dienst, echt een begrip hier. Aan alles merkte ik dat hij me heel graag wilde hebben. Hij heeft me overgehaald. Dat had ik ook wel nodig."

Dost voelt zich lekkerder dan tijdens zijn laatste periode bij VfL Wolfsburg. "Het grote verschil is dat er nu vertrouwen in mij is. In Wolfsburg was er altijd wel een concurrent met een bepaalde status die om de een of andere reden moest spelen. Ik voel hier het volledige vertrouwen. Dat kan ik nu terugbetalen met goals", stelt Dost, die er niet van houdt om te zeggen dat hij in bloedvorm is. "Wat is vorm? Ik ben altijd dezelfde voetballer. Het wordt je ook een beetje aangepraat. Ik heb in Wolfsburg periodes gehad dat ik op de training elke bal binnen schoot en tijdens de wedstrijd op de tribune zat. Dat ik nu lekker fit ben helpt wel. Ik ben gewoon heel blij met hoe het nu gaat. Sporting is echt een wereldkeus."

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen