PSV hijst witte vlag niet: "De titel blijft het hoofddoel"

10 januari 2017, 09:02   Bijgewerkt: 10 januari 2017, 22:25

PSV heeft na de eerste helft van het seizoen een achterstand van respectievelijk acht en drie punten op Feyenoord en Ajax, de nummers één en twee van de Eredivisie. Toch weigert algemeen directeur Toon Gerbrands zich gewonnen te geven. Hij blijft hopen op het derde landskampioenschap op rij en gelooft hier nog steeds in.

PSV is uitgeschakeld in Europa en loopt dus achter de feiten aan in de Eredivisie. "Denken in termen van pech of geluk heeft geen zin. Dan ben je bezig om excuses te zoeken en topsport kent geen relativering. We staan er nu eenmaal voor hoe we ervoor staan en dat is niet hoe we het voor dit seizoen voor ogen hadden", reageert Gerbrands op de situatie. "Zolang het eerste spoor open is, blijven we vol doorgaan om alsnog ons doel te bereiken en praat niemand over een eventueel spoor twee. De staf doet alles om een oplossing te vinden en we hopen met Marco van Ginkel een impuls te hebben gegeven", zegt Gerbrands tegen het Eindhovens Dagblad.

Met een eigen Twitteraccount krijgt Gerbrands soms aardig wat kritiek te verduren. De PSV-directeur leest naar eigen zeggen alles wat aan hem gericht is. "Zeker na een teleurstellend resultaat zijn er soms honderden reacties en af en toe zijn ze niet mis. Daar moet je tegen kunnen. Vorig jaar was het voor de winterstop ook zo en heeft niemand de droom laten varen. Wel werken we intern met financiële scenario's, waardoor we bij een eerste, tweede of derde plaats niet verrast worden. We weten wat er mogelijk is als we wel of geen kampioen worden", aldus Gerbrands. "De titel is en blijft het hoofddoel."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen