Klopp blij: "Kunnen trots zijn op Liverpool en Dortmund"

10 januari 2017, 09:49

De allereerste FIFA Fan Award ooit werd maandag gewonnen door de supporters van Liverpool en Borussia Dortmund. Zij brachten in april 2016 een schitterend eerbetoon aan de slachtoffers van het Hillsborough-drama en trainer Jürgen Klopp is trots op de beide verenigingen.

Zoals bekend was de Duitse coach eerst de eindverantwoordelijke bij Dortmund, voordat hij aan de slag ging bij Liverpool. De actie van de supporters was voor hem dus extra bijzonder. "Het was één van de meest speciale avonden in mijn leven", reageert hij na het winnen van de prijs op de site van Liverpool. "Dit is een perfect voorbeeld van hoe supporters op een goede manier hun weerslag kunnen hebben tijdens een wedstrijd."

De fans van ADO Den Haag waren ook genomineerd, vanwege de prachtige knuffelregen in De Kuip. Liverpool en Dortmund gingen er echter met de prijs vandoor. "Het is absoluut verdiend", vindt Klopp. "Dit laat zien dat voetbal zoveel moois kan brengen. Ik weet dat wij de wedstrijd uiteindelijk wonnen, maar ik denk dat fans van beide clubs na die avond een speciaal gevoel hadden. Beide clubs kunnen trots zijn op hun fans."

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen