Infantino sluit penaltyseries na remises op WK niet uit

10 januari 2017, 16:28

Gianni Infantino heeft zijn zin gekregen. De Zwitserse voorzitter wilde dat het deelnemersveld van het WK vanaf 2026 uitgebreid zou worden naar 48 landen en zag het 37-koppige bestuur van de FIFA dinsdagmiddag bij een bijeenkomst in het Zwitserse Zürich unaniem voor deze nieuwe WK-opzet stemmen.

De uitbreiding van het WK is volgens Infantino voor kleine landen een prachtige kans 'om te dromen' van deelname aan het WK. "Het toernooi zal nog steeds 32 dagen duren en de winnaar zal in totaal zeven wedstrijd spelen. Het toernooi zal over twaalf stadions verspreid worden", zegt Infantino.

"Elke federatie zal meer startbewijzen krijgen voor het WK", stelt Infantino verder. Naar verluidt krijgt Europa zestien tickets, in plaats van dertien. "Maar over de verdeling is nog geen knoop doorgehakt", stelt de voorzitter van de FIFA.

Een belangrijk discussiepunt is het feit dat Infantino niet uitsluit dat gelijke spelen niet mogelijk zijn in de zestien poules van drie landen. Mogelijk worden remises met behulp van strafschoppenseries beslist. "We hebben nog genoeg tijd om na te denken. Zulke dingen worden pas een paar jaar voor het toernooi besloten", aldus Infantino.

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen