Nakamba wil niet vroeg terugkeren van de Afrika Cup

10 januari 2017, 20:04

Vitesse moet het aan het begin van de tweede seizoenshelft stellen zonder Marvelous Nakamba. Als het aan de middenvelder ligt, duurt het ook wel even voordat de club hem terugziet. Hij wil namelijk stunten met Zimbabwe op de Afrika Cup.

"We zijn een klein voetballand, maar we worden beter", zegt de international van de nummer 102 van de FIFA-ranglijst in De Gelderlander. "Dit is een nieuwe generatie, die zich weer eens plaatst voor een groot toernooi. Voor ons land is dat om trots op te zijn. Het maakt ons ook een hecht team."

Het zal echter wel lastig worden om de groepsfase te bereiken. Zimbabwe zit namelijk in een groep met Algerije (deze wedstrijd mist Nakamba wegens een schorsing), Senegal en Tunesië. "Maar dat leidt niet tot angst. Wij willen door naar de knock-outfase. Dat ik ben geschorst voor de eerste wedstrijd is dan een tegenvaller. Maar onze kracht is onze eenheid. We hebben de kans geschiedenis te schrijven."

Nakamba is dit seizoen een vaste waarde bij Vitesse. Hij speelde tot nu toe in achttien wedstrijden, waarin hij een keer scoorde en een assist gaf.

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen