Vormer hoopt op Gouden Schoen: "Constant seizoen"

11 januari 2017, 21:41

Deze maand wordt in België de felbegeerde Gouden Schoen uitgereikt, aan de beste speler van het afgelopen jaar. Ruud Vormer is één van de kanshebbers, samen met José Izquierdo, Hans Vanaken en Lior Refaelov. De Nederland hoopt dat hij de onderscheiding in de wacht kan slepen.

"Ruud Vormer de Gouden Schoen, dat klinkt goed hè?", knipoogt Vormer in gesprek met Sporza, nadat hem gevraagd wordt naar de prijs. "Maar anderen moeten erover oordelen", zegt hij. "Ik doe gewoon mijn stinkende best, meer kan ik ook niet doen. Ik heb natuurlijk wel een goed seizoen gedraaid en het zou fantastisch zijn om de Gouden Schoen te winnen. Ook voor iedereen die mij geholpen heeft om naar Club Brugge te komen. Ik heb een constant seizoen gehad en mijn bijdrage geleverd aan de titel."

Vormer denkt dat Club Brugge de titel wel kan prolongeren. De voorsprong van de Belgische koploper op nummer twee Anderlecht is momenteel twee punten. "In het begin waren de resultaten niet best, maar we hebben altijd vertrouwen gehad. Nu er jongens terug zijn gekomen, wordt dat alleen maar beter. Het zit heel goed bij ons. Voor de winterstop hebben we een hele goede reeks neergezet en daar moeten we mee doorgaan. Ik denk zeker dat we topfavoriet zijn voor de titel. Maar je hebt natuurlijk nog wel Anderlecht, Zulte en Gent: het is nog niet beslist. In de play-offs kan er ook nog veel gebeuren, dat hebben we de afgelopen jaren wel gezien."

Bij Club Brugge heeft Vormer gezelschap gekregen van Lex Immers. "Ik ken hem van mijn periode bij Feyenoord. Zijn komst is goed voor de club. Hij brengt grinta en werklust in de ploeg. Dat kunnen we wel gebruiken."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen