Juventus in Coppa met moeite langs Serie A-revelatie

11 januari 2017, 22:49

Prolongatie van de Coppa Italia blijft een mogelijkheid voor Juventus. La Vecchia Signora wist woensdagavond, weliswaar met een aardige portie moeite, Atalanta Bergamo van zich af te schudden: 3-2. Daardoor blijft de ploeg van coach Massimiliano Allegri naast de competitie en de Champions League ook nog op het bekerfront meestrijden.

Juventus liet meteen zien dat het de baas wilde zijn in het eigen stadion en raakte via Mario Mandzukic, of beter gezegd de maag van de Kroatische spits, al snel de lat. Toch liet de eerste treffer van de avond niet lang op zich wachten: Paulo Dybala trof doel met een geweldige volley en scoorde zodoende voor het eerst sinds oktober in twee duels op rij. Het Argentijnse supertalent claimde ook recht te hebben op een strafschop, maar de dienstdoende arbiter wilde daar niet aan geloven.

Waar Dybala eerst nog de doelpuntenmaker was, acteerde hij even later als aangever. Met een splijtende pass zette hij Mandzukic voor de keeper. Waar de spits eerst nog de lat raakte, was het nu wel raak voor de Kroaat: 2-0. Het leek daarmee een zakelijke bekerzege te worden voor Juventus, maar door een werkelijk prachtig doelpunt van Abdoulay Konko kwam de spanning terug. De Fransman schoot de bal van buiten de zestien heerlijk in de kruising, vlak nadat Tomas Rincón namens Juventus juist dicht bij de 3-0 was.

Een benutte penalty van Miralem Pjanic leek na de aansluitingstreffer de beslissing te brengen, maar na de 3-1 wist Atalanta via Emmanuel Latte Lath weer dichter bij een goed resultaat te komen. Het bleef echter bij 3-2, waardoor Juventus zich kwartfinalist mag noemen in het bekertoernooi. Ook mooi voor Allegri en co was de terugkeer van de Kroaat Marko Pjaca, die zijn rentree maakte na drie maanden blessureleed.

Juventus is de derde club die zeker is van een plek in de kwartfinale van de Coppa Italia. Eerder slaagden Napoli (3-1 zege op Spezia) en Fiorentina (1-0 zege op Chievo Verona) er al in om de laatste acht te bereiken. Napoli en Fiorentina ontmoeten elkaar in de kwartfinale, Juventus speelt tegen de winnaar van het duel tussen AC Milan en Torino (donderdag).

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen