Scheidsrechter krijgt beeldscherm naast het veld

12 januari 2017, 12:38

De KNVB zet een nieuwe stap in de video-arbitrage. Ook de scheidsrechter krijgt namelijk een beeldscherm naast het veld waarop de beslissingen van de video-scheidsrechter te zien zijn. Tijdens de kwartfinales van het bekertoernooi zal voor het eerst een test worden uitgevoerd.

Op de website van de KNVB geeft operationeel directeur Gijs de Jong toelichten op de zogeheten 'on field review'. "De FIFA heeft ons gevraagd om ook dit element aan onze livetest met de videoscheidsrechter toe te voegen. Het voordeel van de 'on field review' is dat de scheidsrechter er, als hoofdverantwoordelijke op het veld, zeker van kan zijn dat de beslissing van zijn videoassistent juist is. Het idee is dat dit ook helpt bij de acceptatie van een beslissing door spelers en trainers."

Bij het WK voor clubs werd al eens een test gedaan met een beeldscherm naast het veld voor de scheidsrechter. Tijdens de halve finale tussen Atlético Nacional en Kashima Antlers kon arbiter Viktor Kassai zien welke besluiten videoreferee Danny Makkelie nam en met welke reden.

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen