Leyder na twee jaar blessureleed terug bij Jong Ajax

12 januari 2017, 20:52

Na twee jaar van knieproblemen maakt verdediger Nathan Leyder weer deel uit van de selectie van Jong Ajax. De 19-jarige Belg is opgeroepen voor de uitwedstrijd tegen FC Emmen die voor morgen (vrijdag) op het programma staat. Hij deed afgelopen weekend in een oefenduel met Telstar al wedstrijdritme op.

Leyder omschrijft de afgelopen periode mentaal gezien als 'heel zwaar'. "Ik kwam naar Amsterdam om te voetballen. En nu zit ik al ruim drie jaar bij Ajax, maar heb ik meer in het fysiohok gezeten dan op het veld gestaan. Dat is heel rot. Je moet mentaal sterk zijn om terug te komen", zegt hij op Ajax.nl. De Belg is blij dat het nu weer beter gaat met hem. "Ik voel me weer voetballer en dat is het belangrijkste. Als ik een bal raak, ben ik gewoon blij."

Op hoeveel procent Leyder zit, kan hij niet zeggen. "Want ik kom van ver", reageert hij. Gevraagd naar zijn vervolgtraject, antwoordt de verdediger: "Het is voor mij eigenlijk heel eenvoudig: keihard trainen om weer mijn beste niveau te halen. Ik weet dat ik bij Jong Ajax in een goed team zit, dus ik kan op een goed niveau trainen. Dat maakt het makkelijk. En voor mezelf: ik zou over zes maanden weer op de top van mijn kunnen willen spelen. Dat zou mooi zijn."

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen