Ibrahimovic geniet in Engeland: "China was makkelijke stap"

13 januari 2017, 11:18

Zlatan Ibrahimovic kent een geweldige loopbaan en besloot afgelopen zomer op 35-jarige leeftijd aan de slag te gaan in de Premier League. Criticasters zeiden dat hij te oud was voor de zware Engelse competitie, maar hij heeft hen de mond gesnoerd. Daar is de spits van Manchester United blij mee.

Ibrahimovic staat al op achttien goals en is een belangrijke schakel in het team van José Mourinho. "Ik heb er geen problemen mee dat mensen kritisch waren op mij", blikt hij terug op zijn transfer naar Engeland. "Dat ben ik inmiddels wel gewend en het geeft me energie. Oud-spelers zeiden dat ik het niet meer kon toen ik naar United ging, maar ik kon me niets van hun actieve carrières herinneren. Eén ding is zeker: zij zullen mij voor de rest van hun leven niet vergeten."

Er lagen afgelopen zomer veel aanbiedingen voor de Zweed, die besloot om naar United te gaan. "Iemand in mijn positie kon de makkelijke weg nemen, door geld te halen in China en te genieten van een geweldige loopbaan. Ik heb dat niet gedaan", zegt hij in Sky Sports. "Ik heb gekozen voor de uitdaging. Ik houd niet van de makkelijke klussen. Daarom ben ik ook naar United gegaan, die club heeft lastige jaren gehad en nu heb ik de taak om de club terug naar de top te brengen. Als dat lukt, dan ben ik gelukkig."

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen