PSV hervat competitie met overwinning op Excelsior

14 januari 2017, 21:44

PSV heeft haar jacht op de derde titel op rij succesvol ingezet thuis tegen Excelsior. Mede door Marco van Ginkel, die met een doelpunt zijn rentree in Eindhoven vierde, won de ploeg van Philip Cocu met relatief gemak met 2-0. Door de zege leggen de Eindhovenaren de druk bij concurrenten Ajax en Feyenoord, die pas morgen in actie komen.

Dat de thuisploeg niet zat te wachten op een moeizame wedstrijd, werd snel duidelijk. PSV omsingelde het Excelsior-doel vanaf minuut één en stond geen counters toe. Het lukte lange tijd echter niet om grote kansen te creëren. Het duurde een klein half uur voordat de uitblinkende Excelsior-goalie Warner Hahn voor het eerst getest werd, met een afstandschot van Van Ginkel.

In de tweede helft zette hetzelfde wedstrijdbeeld zich verder, en PSV kwam dan ook op 2-0. Uitgerekend na een spaarzame corner van de bezoekers kon Jeroen Zoet een snelle counter in gang zetten. Davy Pröpper stond luttele seconden later aan het eindstation van deze tegenaanval en kon zo de tweede treffer op het bord zetten. Hierna volgde een fase met een stortvloed aan kansen voor de Brabanders, maar meerdere spelers verzuimden om de eindstand hoger te laten uitvallen.