Ten Hag blij met Peterson: "Was geweldig om te zien"

15 januari 2017, 09:30

Erik ten Hag zag FC Utrecht op bezoek bij Sparta een 1-0 achterstand ombuigen in een 2-1 overwinning. De trainer was te spreken over die prestatie en looft in het bijzonder invaller Kristoffer Peterson, die in de slotfase voor de winnende treffer tekende.

In gesprek met FOX Sports beaamt Ten Hag dat Utrecht diep moest gaan voor de overwinning. "Maar deze ploeg is conditioneel sterk. Je moet ook de mentale veerkracht en de rust hebben om in de eindfase toe te kunnen slaan. In de eerste helft was ons tempo te laag en hadden we te weinig diepte in het spel. We trapten heel duidelijk in het valletje van Sparta. In de rust hebben we het erover gehad en dan zie je dat we in de tweede helft uit een heel ander vaatje tappen."

De trainer had vooral ook complimenten over voor invaller Peterson. De aanvaller kwam in de eerste seizoenshelft maar tot één invalbeurt, maar liet zich tegen Sparta direct zien. "Dat vind ik geweldig om te zien, want ik weet hoe diep hij heeft gezeten. Ook persoonlijk maakt hij nu een ontwikkeling door. Hij heeft keihard aan zichzelf gewerkt en het is nu aan hem om dit door te zetten", besluit de trainer.

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen