Karsdorp blijft rustig: "Geen last van kampioensstress"

15 januari 2017, 10:59   Bijgewerkt: 15 januari 2017, 12:21

Feyenoord sloot de eerste seizoenshelft af als winterkampioen in de Eredivisie en geldt dit jaar als één van de kanshebbers op de titel. Wanneer de Rotterdammers de goede prestaties vol weten te houden dan lonkt het eerste kampioenschap sinds 1999. Voor Rick Karsdorp brengt dat geen extra stress met zich mee.

Feyenoord moet nu een voorsprong op Ajax en PSV zien te verdedigen terwijl het normaal gesproken zelf de achtervolger is. Volgens Karsdorp maakt dat niets uit. "Zo moeten we er helemaal niet naar kijken. We hebben laten zien dat we kunnen voetballen en staan daarom denk ik ook terecht bovenaan. Het zegt iets over deze ploeg", vertelt de verdediger aan de NOS. "Ik denk dat dit het beste team is waar ik in mijn tijd bij Feyenoord mee heb gevoetbald."

Dat Feyenoord is veranderd is volgens Karsdorp niet alleen te zien aan het puntenaantal. 'Je merkt het overal aan, de spelers, de trainingen en iedereen is scherp. We schrikken er niet meer van als we op achterstand komen. Dat was vorig jaar wel het geval", aldus de verdediger, die niet denkt dat het vooruitzicht op een mogelijk kampioenschap extra stress met zich meebrengt. "Ik heb heel weinig stress. Dus ook geen kampioensstress."

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen