Everton bezorgt Guardiola grootste competitienederlaag

15 januari 2017, 16:40   Bijgewerkt: 16 januari 2017, 14:26

Everton heeft zondagmiddag zeer goede zaken gedaan in eigen huis tegen Manchester City. De ploeg van Ronald Koeman won met maar liefst 4-0. Voor City-trainer Pep Guardiola betekent het de grootste nederlaag in competitieverband.

Na een half uur spelen was het Romelu Lukaku die de score opende op Goodison Park. Na een goede assist van Kevin Mirallas hoefde de Belg alleen nog maar binnen te tikken. De tweede helft was nog maar net begonnen of de tweede treffer voor Everton viel. Kevin Mirallas schoot de tweede Belgische goal van de middag binnen.

Everton, waar aankoop Morgan Schneiderlin binnen de lijnen was gekomen, bleef ook in het laatste kwartier sterk spelen. De pas 18-jarige Tom Davies bekroonde een prachtige solo met een doelpunt en zette zijn ploeg zo op een 3-0 voorsprong. In de slotfase werd het nog erger voor Manchester City, want Ademola Lookman was bij zijn competitiedebuut direct trefzeker en bepaalde zo de eindstand op 4-0.

Door de nederlaag raakt Manchester City verder achterop bij de huidige top drie in de Premier League. De ploeg van Guardiola staat op de vijfde plaats met 42 punten, tien punten minder dan koploper Chelsea. Everton bezet na 21 wedstrijden de zevende plek.

[photo,103938,left,]

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen