Ziyech na goals: "Ik kom de tegenslag wel te boven"

15 januari 2017, 17:18

Het doet Hakim Ziyech pijn dat Marokko-bondscoach Hervé Girard hem links heeft laten liggen voor de Afrika Cup, maar een dag na de start van het continentale kampioenschap nam de creatieveling van Ajax wel op bewonderenswaardige wijze sportieve revanche. Met twee doelpunten was Ziyech de grote man in de met 1-3 gewonnen uitwedstrijd tegen PEC Zwolle.

Nadat Lasse Schöne vanaf elf meter voor de 0-1 had getekend, stond Ziyech op bij Ajax. Eerst bekroonde hij een fraaie lange pass van Nick Viergever en na de Zwolse 1-2 schoot hij vanaf links de 1-3 binnen namens Ajax. Hij kwam dus met de beste reactie op het feit dat hij niet opgeroepen werd voor de Afrika Cup. "Ik ben vandaag zeker belangrijk geweest", zegt Ziyech na afloop in de mixed zone.

Naast Ziyech was ook Justin Kluivert belangrijk voor Ajax. De man van de twee goals is onder de indruk van de 17-jarige debutant. "Hij maakt zeker een goede indruk. Hij heeft het in zich om de tegenstanders op te zoeken. Hij weet bovendien wat hij wil. Dat laat hij ook zien op het veld. Iedereen heeft daarom ook het volste vertrouwen in hem."

[photo,103933,left,]

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen