Willem II in slotfase ten onder tegen angstgegner NEC

15 januari 2017, 18:58

Willem II heeft de uitstekende serie van voor de winterstop thuis tegen NEC Nijmegen geen passend vervolg kunnen geven. De Tricolores haalden tegen het behoudende NEC voor rust nog een acceptabel niveau, maar in de tweede helft zakte het steeds verder weg.

De Nijmegen Eendracht Combinatie, die al ruim negen jaar niet heeft verloren van Willem II, speculeerde op de tegenaanval en scoorde een kwartier voor tijd via uitblinker Jay-Roy Grot. Hiermee springt het zakelijke NEC in de ranglijst over Willem II heen en is het voorlopig verlost van degradatiezorgen.

Voorafgaand aan de wedstrijd stonden zowel Willem II als NEC op negentien punten. NEC was, in tegenstelling tot de Tilburgers, bijzonder actief geweest op de transfermarkt, maar noch Ali Messaoud noch Jordan Larsson noch Lorenzo Burnet verschenen aan de aftrap in het Koning Willem II Stadion.

Willem II begon het meest energiek aan de eerste helft en liet het beste positiespel zien. Thom Haye zag een knappe volley op de buitenkant van de paal belandden, Jordy Croux schoot oog in oog met Joris Delle te slap in en Jordens Peters wist een scrimmage niet tot doelpunt te promoveren.

NEC, dat op 30 december 2007 voor het laatst van Willem II verloor, gokte op de counter en werd voor rust twee keer gevaarlijk via Grot. Peters blokkeerde echter een kopbal van Grot en Lamprou had even later een knappe redding in huis op een venijnige schotpoging van de Arnhemmer.

Na een uur spelen maakte Larsson, ruim 24 jaar nadat zijn roemruchte vader Henrik dat deed namens Feyenoord, zijn debuut op de Nederlandse velden. Veel indruk wist hij overigens niet te maken, net als revelatie Ferdi Kadioglu die vanwege griepverschijnselen slechts een half uur mee kon spelen.

Naarmate de tweede helft vorderde, werd het niveau steeds lager. Een kwartier voor tijd waren er ineens twee momenten van opwinding te bespeuren. Eerst verzuimde Mohamed Rayhi geblunder van Lamprou op de eigen achterlijn af te straffen, maar vrijwel direct daarna draaide Grot op aangeven van Kadioglu weg bij Peters en wist hij de verre hoek te vinden. Aan deze treffer ging overigens vermeend hands van Larsson vooraf.

Willem II was volledig lamgeslagen door deze tegentreffer en probeerde met de moed der wanhoop een slotoffensief te forceren. De kopsterke centrale verdedigers Wojciech Golla en Dario Dumic bleven echter fier overeind en de Nijmegenaren zagen hun bijzonder zuinige spelopvatting beloond worden met drie punten.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen