Veltman geniet van Amsterdamse bluf bij Kluivert

16 januari 2017, 12:12   Bijgewerkt: 16 januari 2017, 12:17

Natuurlijk was Hakim Ziyech dankzij zijn twee goals de man in de grootste spotlights bij PEC Zwolle-Ajax, maar bijna net zo opvallend was de invalbeurt van Justin Kluivert. De pas 17-jarige aanvaller, zoon van oud-topschutter Patrick Kluivert, debuteerde in Ajax 1 en deed dat uitstekend. Joël Veltman heeft genoten van de flitsende acties van het onbevangen talent.

Kluivert zat voor de tweede keer bij de wedstrijdselectie van Ajax en mocht door de dunne bezetting op de vleugels en de blessure van Amin Younes in de 38ste minuut opdraven van trainer Peter Bosz. Geen moment leek Kluivert junior last te hebben gehad van zenuwen. De vastberaden jongeling was een plaag voor de Zwolse defensie en droeg met zijn gevaar en steekpassjes een steentje bij aan de 1-3 zege. "Hij heeft zeker weten zijn waarde bewezen en dat is leuk voor hem", zegt Veltman tegen FCUpdate.nl.

"Hij heeft mij ook écht positief verrast tijdens het trainingskamp in Portugal", vervolgt Veltman. "Lekker acties maken, met zijn Amsterdamse bluf. Ook al speelt hij tegen een ervaren verdediger, hij zoekt ze gewoon op. Hij maakt acties en kan ook nog scoren", aldus de back. "Je ziet het ook altijd in de korte partijtjes. Hij maakt dan lekker z'n acties en schiet vaak. Natuurlijk gaat het wel een keer mis en lijdt hij wel een keer ongelukkig balverlies, maar je ziet op genoeg momenten dat hij de kwaliteiten zeker heeft."

De prachtige invalbeurt van Kluivert heeft ook zijn keerzijde. Het geeft namelijk ook aan dat Ajax een gebrek aan vleugelaanvallers heeft. "En misschien gaat Anwar El Ghazi ook nog weg", zegt Veltman, die daarom hoopt dat er een aanwinst komt. Berto (Traoré, red.) is naar de Afrika Cup en Vaclav Cerny is nog steeds geblesseerd aan zijn rug, dus we zitten er nogal dunnetjes in. Ze zijn daar wel mee bezig. Ik hoop dat er snel een nieuwe buitenspeler komt. Als er nu nog één uitvalt, moet ik misschien wel rechtsbuiten gaan staan", knipoogt Veltman, die zichzelf wat dat betreft inmiddels helemaal als rechtsachter ziet. "Ja, voor dit jaar zeker. Toch blijft het een extra luxe die ik heb: ik kan op rechts, maar ook in het centrum spelen."

Door: Koen Jans

[photo,103957,left,]

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen