Van Hanegem 'begrijpt niets' van Cocu en Gudde

16 januari 2017, 07:46

In zijn wekelijkse column in het Algemeen Dagblad weidt Willem van Hanegem uiteraard uit over Feyenoord, dat ondanks de absentie van sterkhouder Karim El Ahmadi met 0-2 bij Roda JC won. "Bij Feyenoord waren Eric Botteghin en Brad Jones de beste pionnen", schrijft De Kromme, die het ook over PSV'er Marco van Ginkel en Ajax-debutant Justin Kluivert heeft. Ook komt hij met een duidelijk standpunt.

"Bij PSV is met Marco van Ginkel een soort Messias in Eindhoven neergestreken", stelt Van Hanegem, die de zomeraanwinst van PSV de 1-0 zag aantekenen in de met 2-0 gewonnen thuiswedstrijd tegen Excelsior. "Van Ginkel heeft het vorig seizoen goed gedaan en maakte ook nu meteen een doelpunt. Maar je kunt mij niet wijsmaken dat het voor de winterstop zo slecht was in Eindhoven omdat hij er niet was", stipt Van Hanegem wel aan. "Net zo goed als ik mensen maar hoor zeggen 'maar Locadia ontbreekt nog'. Alsof hij opeens de ontbrekende schakel is. Ajax was ook niet indrukwekkend. Maar ik werd toch blij van Justin Kluivert. Een heel andere type dan zijn vader Patrick. Lekker vaardig, leuk om naar te kijken. Ik hoop dat we hem meer aan het werk gaan zien", zegt Van Hanegem.

De afsluiter van Van Hanegem gaat over iets heel anders. "Ik hoorde Phillip Cocu zeggen dat niet meer meedoen in Europa een voordeel is, want nu kan PSV zo lekker trainen. En Eric Gudde, algemeen directeur van Feyenoord, zei min of meer hetzelfde. Het was een voordeel dat ze uit Europa lagen", aldus de oud-international. "Ik begrijp daar helemaal niets van. Als we rapporten vol schrijven over hoe het Nederlandse voetbal weer aansluiting moet vinden bij de top in Europa, is dit wel een aandachtspuntje."

"Het druist tegen alle weten van topsport in om een uitschakeling, op welk niveau ook, juichend te accepteren", maakt Van Hanegem duidelijk. "Bovendien kun je ook het seizoen nog glans geven als het in de competitie niet loopt zoals gehoopt. Kijk eens hoe blij Leiceister City is met de prestaties in Europa, terwijl ze in de competitie voortdurend worden afgedroogd. Maar buiten dat: als je als trainer of directeur vindt dat uitschakeling een voordeel is, dan is er nog een lange weg te gaan. Van de lat lager leggen is nog nooit iemand beter geworden."

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen