Marokko op Afrika Cup pijnlijk onderuit tegen Congo

16 januari 2017, 23:05

Marokko is met een valse start aan de Afrika Cup begonnen. Het elftal van bondscoach Hervé Renard ging zondag in Gabon met 1-0 onderuit tegen DR Congo. De Marokkanen wisten opvallend weinig klaar te spelen tegen DR Congo.

De wedstrijd begon goed voor Marokko met een aardige kans in de tweede minuut. Via de verdediging van Congo kwam de bal op de rand van het strafschopgebied in de voeten van Omar El Kaddouri. Hij zette de keeper op het verkeerde been met een poging in de verre hoek. De lat stond een doelpunt van de Marokkaan in de weg. Het was achteraf niet het startsignaal voor een aanvallende wedstrijd van de kant van Marokko.

Congo probeerde waar mogelijk het spel te vertragen en hield zich voornamelijk bezig met verdedigen. Desondanks kreeg het na een klein half uur een kans. Cédric Bakambu zag zijn schot rakelings langs voor hem de verkeerde kant van de paal verdwijnen. Congo bleef vervolgens relatief eenvoudig overeind tegen een Marokko dat weinig indruk wist te maken met Karim El Ahmadi en Nordin Amrabat in de basis.

In de tweede helft kwam Congo zelfs op voorsprong tegen Marokko. Doelman Munir Mohamedi verkeek zich op een voorzet, waarmee hij Junior Kabananga de mogelijkheid gaf een rebound ineens op de schoen te nemen. Zijn halve volley verdween naast de goalie in het doel: 1-0. Marokko moest daarna meer op de aanval spelen. De keeper van Congo werd echter pas twintig minuten voor tijd echt op de proef gesteld met een afstandsschot van invaller Youssef En-Nesyri.

Congo bleef tegen het einde van de wedstrijd het tempo uit het duel halen om Marokko te weerhouden van een mogelijk slotoffensief. Congo eindigde het duel met tien man vanwege twee gele kaarten voor invaller Joyce Lomalisa. Hij stond op dat moment een kwartier binnen de lijnen. Youssef El-Arabi had voor Marokko vlak voor tijd nog de gelijkmaker op zijn hoofd, maar zag van dichtbij de keeper redding brengen. 

Congo gaat door de overwinning aan kop in Groep C. Ivoorkust en Togo volgen beiden met een punt na hun onderlinge 0-0 gelijkspel.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen