Van Gaal herhaalt idee voor 'gladiatorenwedstrijd'

17 januari 2017, 07:51

Louis van Gaal kondigde tijdens de Big Improvement Day, waar hij een oeuvre-award kreeg voor zijn bewezen diensten in het voetbal, aan dat hij hoogstwaarschijnlijk niet meer zijn trainerscarrière zal oppakken. De 65-jarige tacticus heeft de afgelopen periode veel meegemaakt en heeft naar eigen zeggen 'geen diepe brandende ambitie' om de draad weer op te pakken. Maar het ging maandag niet alleen over zijn afscheid: Van Gaal onderstreepte ook weer dat hij innovatief is.

In 2010 sprak Van Gaal zich al uit over een door zichzelf geopperde 'gladiatorenwedstrijd', waarbij ploegen in de verlenging van een voetbalwedstrijd om de zoveel minuten een speler naar de kant moeten halen. Dit idee herhaalt hij nu. "Ik zou wel iets weten om de verlenging bij wedstrijden aantrekkelijker te maken. En ook in te korten, want in zijn huidige opzet vind ik hem te veel van het goede voor spelers die al zoveel moeten geven. Haal elke keer na een minuut bij beide teams iemand van het veld. Dan worden spelers en coaches gedwongen na te denken. En laat zo'n verlenging dan maar vijftien minuten duren. Ik garandeer je dat er binnen die tijd dan altijd een beslissing valt", zo citeert het Algemeen Dagblad de innovatieve Van Gaal.

Van Gaal vindt dat het voetbal nog veel kan leren van andere sporten en denkt niet dat het uitgebreide WK – de FIFA heeft besloten om de mondiale titelstrijd vanaf 2026 met 48 deelnemers te organiseren – een goede vernieuwing is. "Ik heb jaren geleden al geroepen: het moet toe naar een WK op A-, B-, en C-niveau, zoals bij ijshockey. De besten moeten tegen de besten spelen en de minderen tegen de minderen. Maar ja, het voetbal is conservatief. Naar hoe het in dergelijke sporten gaat, wordt niet gekeken."

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen