Kluivert senior geniet van zoon: "Brok in mijn keel"

17 januari 2017, 08:20

Van een afstandje volgt Patrick Kluivert de ontwikkelingen rond zijn zoon Justin Kluivert, die afgelopen zondag in de uitwedstrijd tegen PEC Zwolle (1-3) op knappe wijze debuteerde voor Ajax 1. De technisch directeur van Paris Saint-Germain geniet van de positieve aandacht die zijn 17-jarige zoon krijgt. "Vooral de focus die hij nu heeft, is een compliment waard."

Na afloop van de wedstrijd stuurde Kluivert senior meteen een berichtje naar de debutant. "Ik wilde als vader weten hoe hij zich voelde en heb hem een groot compliment voor zijn debuut gegeven", zegt vader Kluivert in De Telegraaf. "Woorden schoten tekort om te vertellen hoe trots ik ben. De eerste stap die hij zette, het veld in, bezorgde me al een brok in mijn keel. Ik was aan het werk bij PSG, maar keek in het hotel via Facetime en op het moment van de wissel was er wel even gejuich te horen, ja. De familie-app met alle kinderen ontplofte."

Kluivert senior herkent naar eigen zeggen 'de drive en het beslissend willen zijn' bij zijn zoon, maar geniet ook van andere eigenschappen. "Vooral de onbevangenheid. Ik hoorde het hem na afloop ook tijdens de interviews zeggen. Dat hij tijdens het warmlopen lichte zenuwen had, maar die direct kwijt was. Het veld was ook mijn speeltuin; de plek, waar ik me lekker voelde. Daar kon ik doen wat ik leuk vond en waar ik goed in was. Justin moet dit frivole vasthouden. Maar daar heb ik alle vertrouwen in", aldus Patrick, die zegt dat hij er zeker van is dat Justin met beide benen op de grond blijft staan. "En anders help ik hem daar wel even bij."

"Dat Justin nu heeft mogen debuteren komt doordat hij heel talentvol is én doordat hij van jongs af aan uitstekend is gevormd door Ajax", aldus Kluivert senior. "Het bijzondere is dat ik precies hetzelfde traject heb gevolgd: op jonge leeftijd bij Ajax komen, de hele jeugdopleiding doorlopen en uiteindelijk als beloning mogen meedoen in Ajax 1. Justin is een echt Ajax-product, is altijd goed getraind en prima opgeleid. Daar ben ik de club dankbaar voor."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen