PSV zet vol in op jeugd: "Kunt niet zomaar blik opentrekken"

17 januari 2017, 08:42

De jeugdopleiding is een belangrijk onderdeel bij PSV, blijkt uit de plannen die de club voor de komende jaren heeft opgesteld. Volgens algemeen directeur Toon Gerbrands vindt het van levensbelang dat een groot deel van de eerste selectie in de toekomst uit zelf opgeleide spelers bestaat.

In februari start op De Herdgang de bouw van een ministadion voor Jong PSV, terwijl er ook nieuwe voorzieningen zullen verrijzen op het voetbalcomplex. PSV trekt voor het project negen miljoen euro uit. "Vanuit een achterstand zijn we vijf jaar geleden heel hard aan de slag gegaan daarmee", legt directeur Gerbrands uit in De Telegraaf. "Vorig jaar hadden we elf van de 23 spelers die uit de eigen jeugdopleiding kwamen, dit jaar tien. Maar wij vinden dat op termijn de helft van die jongens ook nog eens moet gaan spelen in het eerste elftal. Dit is een proces dat tijd nodig heeft."

"We zijn ooit bij FC Barcelona geweest en daar kregen we ook te horen dat zoiets zeker vijf jaar duurt", legt de beleidsbepaler uit. "We vragen van deze jongens dat ze op het niveau Nederlands elftal geraken en daarvan kun je niet zomaar een blik opentrekken. Maar er wordt hard gewerkt om weer een paar toptalenten op dat niveau te brengen." 

Eén van die talenten is Steven Bergwijn, een talent waar PSV veel vertrouwen in heeft. "Als je nu spelers gaat halen, blokkeer je weer andere spelers. Ik vind Sam Larsson een goede speler, maar op die positie hebben wij al Steven Bergwijn, dus dat is nu niet aan de orde. Voor zo'n jongen gaan we nu niet de hoofdprijs betalen."

Manchester City - Real Madrid: Win 100 keer je inzet als Manchester City wint!

Manchester City - Real Madrid: Win 100 keer je inzet als Manchester City wint!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen