Bosz is tevreden als Ziyech dit seizoen tien keer scoort

17 januari 2017, 13:50

Hakim Ziyech zette zich knap over de teleurstelling van het mislopen van de Afrika Cup heen en maakte afgelopen zondag in de uitwedstrijd tegen PEC Zwolle (1-3 winst) zijn vierde en vijfde competitietreffer voor Ajax. Dat vindt trainer Peter Bosz mooi om te zien.

In gesprek met Ajax TV gaat Bosz in op de productie van Ziyech. "Het is belangrijk dat je in je ploeg spelers hebt die kunnen scoren. Als trainer probeer ik voordat het seizoen begint doelpunten te tellen en ik zie hem dan als een jongen die doelpunten kan maken. In die zin is hij daarin belangrijk. Maar ik vind niet dat hij zich daar té veel op moeten focussen. Het moet vanzelf komen. Als hij daar wel te veel mee bezig is, dan heb je de kans dat hij anders gaat spelen. Maar dat doet hij gelukkig niet. Als middenvelder wordt er ook meer van je verwacht dan scoren. We zijn natuurlijk wel blij dat hij de belofte inlost."

Vorig seizoen maakte Ziyech zeventien eredivisiedoelpunten voor FC Twente. "Twintig zal hij er bij ons niet maken, maar dat komt ook omdat hij bij ons een andere rol heeft. Bij Twente speelde hij hoofdzakelijk aan de rechter buitenkant, hier speelt hij op het middenveld. Hij speelt dus iets verder van het doel af en zal verdedigend dan ook meer moeten doen. Als hij de helft (tien dus, red.) maakt, dan ben ik al heel tevreden", aldus Bosz.

Bosz vindt het mooi hoe Ziyech zich herpakt heeft na het teleurstellende nieuws over de Afrika Cup. "Ik heb er in de groep en op de training ook niet veel van gemerkt. Maar goed, je moet het wel alsnog even laten zien op het veld. En dat heeft hij gedaan."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen