Jones ziet discussie over keepers als een compliment

18 januari 2017, 10:08

Omdat Kenneth Vermeer en zijn stand-in Warner Hahn afgelopen zomer allebei zwaar geblesseerd raakten, moest Feyenoord halsoverkop op zoek naar een nieuwe doelman. De Rotterdamse club kwam uit bij Brad Jones en dat bleek een gouden greep te zijn. De Australiër onderscheidt zich tot dusver met veel fraaie reddingen en clean sheets. Toch voelt hij de hete adem van de inmiddels herstelde Vermeer in de nek.

Het wordt dus de vraag wat Giovanni van Bronckhorst gaat doen. Blijft de trainer voor Jones kiezen, of valt hij weer terug op Vermeer? De huidige nummer één onder de lat blijft er rustig onder, zo zegt hij in gesprek met De Telegraaf. "Nu Kenneth bijna terug is, verandert dat niks voor de manier waarop ik mijn sport beleef. Ik geef altijd honderd procent. Ik zie het als een compliment dat het blijkbaar een discussiepunt is. Normaal zou dat niet zo zijn, want Kenneth was vorig seizoen de Speler van het Jaar van Feyenoord. Als ik niet goed zou keepen, zou niemand het erover hebben. Het laat in mijn ogen zien dat ik goed bezig ben."

Jones geniet van zijn periode bij Feyenoord, die beter verloopt dan hij op voorhand had durven verwachten. "Ik heb een goed half seizoen achter de rug, zoals heel 2016 een goed jaar is geweest. Ook bij NEC had ik een prettige periode. Op mijn 34e was het mijn eerste jaar waarin ik continu heb gespeeld. Ik had zelf de bevestiging niet nodig dat ik hiertoe in staat ben, maar ik denk wel dat dit geldt voor andere mensen, die mij altijd als een tweede keuze zagen. Mensen kijken graag naar het negatieve en nu heb ik me positief kunnen onderscheiden."

Jones kreeg dit seizoen slechts elf goals om de oren in zeventien wedstrijden. De enige wedstrijd die hij niet keepte, was het enige verloren duel van Feyenoord: de 1-0 bij Go Ahead Eagles.

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen