eSporters binden strijd met elkaar aan in E-Divisie

18 januari 2017, 15:16

De afgelopen tijd waren veel clubs uit de Eredivisie al druk bezig met het contracteren van een eSporter - een FIFA 17-speler die de club vertegenwoordigt - en nu is de Eredivisie een competitie opgestart voor de 'digitale' spelers. In de zogeheten E-Divisie strijden eSporters van de achttien eredivisionisten om het kampioenschap in Ultimate Team, een platform binnen het razend populaire FIFA 17-spel.

De E-Divisie gaat op 6 februari van start en de wedstrijden zijn via Twitch, YouTube en FOX Sports te bekijken. De Eredivisie CV heeft het project geïnitieerd, in samenwerking met de clubs, het bedrijf achter FIFA 17 (EA SPORTS™) en Endemol Shine Nederland.

"Binnen de Eredivisie zijn we al enige tijd bezig om een officiële eSports-competitie in Nederland op te zetten", zegt Eredivisie CV-directeur Alex Tielbeke over de digitale competitie. "We zijn verheugd dat we dit nu samen met de clubs, EA SPORTS en Endemol kunnen organiseren. De E-Divisie zien wij als een uitbreiding op het bestaande voetbalaanbod, waarbij we ons nog meer toe kunnen leggen op jongeren. Voor de clubs is het een mooi platform om de betrokkenheid van fans te vergroten en gezamenlijk nieuwe content te creëren. Daarnaast zal de E-Divisie op termijn gaan zorgen voor een nog mooiere beleving van Eredivisie voetbal in stadions."

De E-Divisie bestaat uit zeventien speelronden.

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen