Japan
1 – 0
Kroatië

Eliminatie in Afrika Cup dreigt voor titelkandidaat Algerije

Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

Aangeboden door

19 januari 2017 – Algerije werd voorafgaand aan de Afrika Cup bestempeld als één van de kandidaten voor de eindzege, maar na twee speelronden is de situatie uiterst zorgelijk bij de Noord-Afrikanen. Donderdag verloor het team van George Leekens met 2-1 van Tunesië, waardoor het nu laatste staat in Groep B.

Eliminatie in Afrika Cup dreigt voor titelkandidaat Algerije

Stort 20 euro bij Jacks.nl en ontvang 5 gratis WK weddenschappen t.w.v. €10!
Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

Riyad Mahrez, Nabil Bentaleb, Islam Slimani en Yacine Brahimi, alle grote namen begonnen donderdag aan de aftrap bij Algerije. Toch liep het niet bij de ploeg van Leekens, die in de eerste speelronde al had teleurgesteld tegen Zimbabwe (2-2). Een eigen goal van Aissa Mandi in de vijftigste minuut betekende donderdag de 0-1 voor Tunesië, dat een kwartier later de voorsprong zelfs vergrootte. Naim Sliti benutte een strafschop en zorgde daarmee voor de 0-2. Sofiane Hanni deed namens Algerije in blessuretijd nog wel wat terug namens de titelkandidaat, maar voldoende voor een punt was dat niet.

Daardoor heeft Algerije na twee speelronden één punt in Groep B. De laatste groepswedstrijd, tegen Senegal, moet voor het land dan ook in een overwinning eindigen om uitzicht te houden op de volgende ronde.

  • Senegal - Nederland, actie Adv

    Maak een account bij Jacks.nl en ontvang 5 gratis WK weddenschappen t.w.v. €10!

    Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

  • Reacties

    WK 2022

    gerelateerd