Atlético heeft ticket voor halve finale al bijna binnen

19 januari 2017, 21:05

De return in het tweeluik tussen Atlético Madrid en SD Eibar is een formaliteit, dat is na donderdagavond wel zeker. Het eerste duel tussen beide teams in de Copa del Rey eindigde vanavond namelijk in een 3-0 zege voor het team van Diego Simeone, waardoor een plaats in de halve finale heel dichtbij is voor Atlético.

Eibar draait een prima seizoen in Spanje en heeft na achttien speelronden slechts acht punten minder dan Atlético. Vanavond was het verschil tussen beide clubs echter bijzonder groot, tijdens het duel in Estadio Vicente Calderón. De thuisploeg was de bovenliggende partij en kwam via een kopbal van Antoine Griezmann na 28 minuten op voorsprong. Vervolgens duurde het even tot de volgende goal kwam. Angel Correa verdubbelde na een uur de marge, terwijl spits Kevin Gameiro twintig minuten voor het einde de eindstand op 3-0 bepaalde. Daardoor is de return eigenlijk al niet meer spannend in dit tweeluik in de Spaanse beker.

De Madrilenen kenden een lastige periode, maar zijn inmiddels weer aan de beterende hand. De overwinning van vanavond was namelijk alweer de zesde in zeven duels, terwijl de club ook nog in vijf van de laatste zeven wedstrijden de nul wist te houden.