Adriaanse: "Indribbelen of intrappen versnelt het spel"

19 januari 2017, 23:35

Door de aanstelling van Marco van Basten bij de FIFA is de discussie over de spelregels in het voetbal behoorlijk opgelaaid. Ook Co Adriaanse heeft zijn mening over innovatie in de sport en ziet heil in een intrap of een indribbel tijdens een wedstrijd.

De zogenaamde 'selfpass' is een vrije trap of corner die je op jezelf mag nemen en die ook in het hockey is ingevoerd. Adriaanse is enthousiast, zegt hij bij de NOS. "Het is voetbal en als de bal uit is, moet je 'm plotseling in je handen nemen! Heel gek. Als je 'm mag trappen of zelf indribbelen, versnelt dat het spel. Bovendien kun je met een trap veel verder komen en ontstaat er eerder een kans dan bij een ingooi. Dat geldt ook voor het zelf mogen doordribbelen als er een overtreding tegen jou is gemaakt. Een simpele maatregel die heel makkelijk in het voetbal is toe te passen en ook heel goed werkt, denk ik."

Over de shoot-outs, die mogelijk gaan dienen als vervanger van de penaltyseries, is Adriaanse ook te spreken. "Want iedereen kan een penalty nemen. Maar voor een shoot-out moet je behendig zijn. Dus alle keepers vallen al af. En de meeste verdedigers zijn te houterig en te statisch en ook niet gewend om een keeper te passeren. Dus dan hou je alleen de handige dribbelaars over en kom je bij aanvallers terecht." 

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen