Cillessen laat als keeper zijn voeten spreken bij Barça

20 januari 2017, 08:40

FC Barcelona wist donderdagavond voor de eerste keer sinds 2007 te winnen in het Anoeta-stadion van Real Sociedad. De Catalaanse topclub won in de kwartfinale van de Copa del Rey met 0-1 van de club uit San Sebastián, door een benutte penalty van Neymar. Jasper Cillessen hield de nul, maar deed vooral van zich spreken met zijn voeten.

"We hebben een goede wedstrijd gespeeld en een belangrijk resultaat neergezet", zegt Cillessen na de minimale zege in Anoeta. De oud-Ajacied kreeg vaak de bal en bleef telkens zeer rustig. "Als doelman van Barça moet je weten hoe je je voeten moet gebruiken. Ik ben door mijn tijd bij Ajax en het Nederlands elftal al gewend om mee te voetballen als keeper. Dat is ook de reden waarom Barcelona mij aangetrokken heeft. Toch doe ik mijn best om het te blijven verbeteren."

"De lange ballen van Cillessen waren de perfecte manier om te anticiperen op de hoge druk die zij uitoefenden", zegt coach Luis Enrique over de goalie. "Voor de return is dit resultaat zeer belangrijk: zij moeten komen en dat zal voor een attractieve wedstrijd zorgen", stelt de keuzeheer verder. "Als we net zo hard werken en zo gedisciplineerd en geconcentreerd zijn als in de eerste wedstrijd, dan zal het goed komen. We waren zeer solide."

Cillessen keepte tegen Sociedad zijn vijfde officiële duel voor Barça.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen