Lyon-voorzitter dolblij: "Transfer Memphis een droom"

20 januari 2017, 10:35

Het is een kwestie van tijd voordat Memphis Depay het shirtje van Olympique Lyon omhoog gaat houden. De aanvaller, die overkomt van Manchester United, wordt op zeer korte termijn gepresenteerd bij de Franse topclub. Voorzitter Jean-Michel Aulas loopt in Franse media alvast op de zaken vooruit en is dolgelukkig met de komst van de aanvaller.

"Het is een droomtransfer", jubelt Aulas tegen RMC Sport. "Hij was precies de speler die we zochten. Natuurlijk heeft hij onder José Mourinho niet veel gespeeld bij United, maar dat gaf os de kans om met de club te onderhandelen. Het is moeilijk om te zeggen wat het bedrag is dat wij betalen, maar het ligt rond de 16,5 miljoen euro. Het is een grote investering", zegt Aulas, die verwacht dat Memphis komende zondag nog niet kan spelen tegen Olympique Marseille. "Dat zal lastig worden door het papierwerk."

Aulas verwacht veel van de international. "Hij zal uit zijn op revanche, dat lijkt me duidelijk. Wij willen dat hij zijn talent bij ons gaat laten zien. Hij is gretig en wil zijn kwaliteiten laten zien."

Koeman haalt schouders op

Memphis werd deze winter ook in verband gebracht met een transfer naar Everton, waar Ronald Koeman als trainer aan het roer staat. Hij grijpt dus naast de aanvaller. "Hij was een optie voor ons, maar een transfer is er niet gekomen. De speler had andere opties, dat is wat er is gebeurd", zegt Koeman nuchter in de Liverpool Echo.

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen