Tamata duikt op bij ADO: "Ken de situatie van de club"

20 januari 2017, 11:37

Abel Tamata veegde afgelopen weekend aan aanbieding van VVV-Venlo van tafel, omdat hij toch graag in de Eredivisie wil spelen. Die kans krijgt de clubloze linksback mogelijk nu, aangezien hij momenteel meetraint bij ADO Den Haag. Hij beseft dat de club uit de Hofstad financieel weinig te bieden heeft, maar maakt zich daar niet druk om.

"Ik heb anderhalve week bij VVV getraind", zegt de linksback tegen Omroep West. "Daar ben ik ook goed ontvangen, maar mijn insteek was spelen in de Eredivisie, als dat mogelijk is. Als dat niet mogelijk is en ik was er met VVV uitgekomen, dan was ik daar gebleven."

Nu is hij dus op proef bij ADO. "Ik ken de situatie van de club en ik ken mijn eigen situatie", zegt de verdediger. "Daarom denk ik dat ik snel klaar moet zijn om mijn steentje bij te dragen, dat is ook hard nodig", zegt de linksachter, die ook als rechtsback zou kunnen spelen. "Als je heel lang niet met een team hebt getraind en niet op het veld hebt gestaan, dan weet je waar je het voor doet. Financieel maakt het mij niet zoveel uit. Als ik mijn werk kan doen en kan samenwerken met het team op een goed niveau, dan ben ik daar heel blij mee."

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen