Ajax gewoon in 4-3-3: "Laat Utrecht zich maar aanpassen"

20 januari 2017, 15:09

FC Utrecht-uit is voor Ajax doorgaans een zware wedstrijd en Peter Bosz verwacht dat zijn team het zondagmiddag in De Galgenwaard dan ook niet gemakkelijk gaat krijgen. Desondanks voelt hij door de eerdere optredens van zijn team in lastige uitduels het vertrouwen en is hij niet van plan het 4-3-3-systeem overboord te gooien.

Ajax won in 2009 voor het laatst in de Domstad, een statistiek die de status van Utrecht als angstgegner van de Amsterdammers onderstreept. "Ik kan niet voorkomen dat Utrecht er weer op zal vliegen", sprak Bosz volgens Ajax.nl op het perspraatje. "Ik moet de ploeg voorbereiden dat het gebeurt en wat ons te wachten staat. Maar we hebben dit seizoen wel meer wedstrijden gehad, vooral internationaal, waarin ons hete potjes werd voorspeld. Neem bijvoorbeeld de duels bij PAOK en Panathinaikos met het fanatieke thuispubliek. In die wedstrijden hebben we ons steeds uitstekend kunnen wapenen. We gaan proberen dat nu weer te doen."

Omdat Utrecht als één van de weinige teams in de Eredivisie niet in ander systeem dan 4-3-3 speelt, wordt het treffen mogelijk ook een tactisch steekspel tussen beide coaches. Bosz is een groot aanhanger van het 4-3-3-systeem en is niet van plan de formatie te veranderen voor het duel van zondag. "Wij gaan ons niet aanpassen, laat Utrecht dat maar doen. Veel ploegen passen zich aan omdat Utrecht het anders invult. Als je dat doet, sta je eigenlijk al met 1-0 achter", aldus de coach, die zondag waarschijnlijk weer kan rekenen op Amin Younes.

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen