Bosz spreekt zich uit over El Ghazi en transferbeleid

20 januari 2017, 15:26

Op de persconferentie van Ajax ging het vrijdagmiddag niet alleen over de wedstrijd van zondag tegen FC Utrecht. Er werden aan trainer Peter Bosz ook vragen gesteld over Anwar El Ghazi, die in de belangstelling van het Franse OSC Lille staat. De coach is van plan om de buitenspeler gewoon te blijven gebruiken.

"De kans bestaat dat hij weggaat. Hij is nadrukkelijk in gesprek met een andere club", sprak Bosz volgens Ajax.nl. "Ik praat daar met hem over en hij houdt mij op de hoogte. Maar zolang ik de beschikking over Anwar heb en hij speler van Ajax is, zal ik 'm gebruiken. Dat deed ik vorige week tegen PEC ook, en ik vond dat hij een goede wedstrijd speelde."

Mocht El Ghazi inderdaad bij Ajax vertrekken, dan willen de Amsterdammers een nieuwe buitenspeler halen. Dan doet de club echter niet ten koste van alles, zei Bosz. "Kwaliteit moet altijd voor kwantiteit gaan. Ik vind het een goede zaak dat de club zorgvuldig kijkt. Het is geen kwestie van op een knop drukken en die nieuwe speler is er. Er zitten zoveel mitsen en maren aan."

"Daarbij vind ik het heel goed dat bij Ajax altijd eerst naar de eigen opleiding wordt gekeken", vervolgde Bosz. "Vorig seizoen heeft bijvoorbeeld Vaclav het uitstekend gedaan. Hij is nu geblesseerd, maar als die ontwikkeling zich had doorgezet, was dat uitstekend geweest. Anders moet je ook naar alternatieven gaan kijken", aldus Bosz, die onder meer kan beschikken over Justin Kluivert. Hij maakte vorige week zijn debuut in Zwolle. "Ik vond dat hij vorige week uitstekend speelde. Al moeten we ook rustig blijven. Hij is nog geen zekerheidje voor de lange termijn."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen