Mourinho wenst Memphis het beste: "Fantastische prof"

20 januari 2017, 15:34

In een uitgebreide reactie heeft José Mourinho zich uitgesproken over zijn relatie met Memphis Depay, die voor een slordige 16,5 miljoen euro naar Olympique Lyon getransfereerd is. De Portugese manager van Manchester United is zeer positief over de Nederlandse vleugelaanvaller, die amper aan de bak kwam op Old Trafford.

Mourinho wenst Memphis in een lang statement op de website van Man United het beste. De Oranje-international kwam in de zomer van 2015 naar Engeland, maar kon de verwachtingen nooit echt waarmaken bij de topclub uit Manchester. Na 53 optredens, waarvan 28 in de basis, zoekt de 22-jarige vleugelaanvaller zijn heil in Lyon. Daar hoopt Memphis meer speeltijd te vinden. Waarom hij dat bij United niet kreeg, vindt Mourinho moeilijk te zeggen. "Deze vraag vind ik lastig te beantwoorden, ook omdat ik hier vorig jaar nog niet werkte."

"Vanuit mijn perspectief kan ik wel zeggen, en dat verdient Memphis ook, dat hij een fantastische professional is", zegt de lovende Mourinho. "Deze jongen wordt door iedereen gerespecteerd en heeft keihard geknokt om meer kansen te krijgen. Hij was gefrustreerd omdat hij de mogelijkheden uiteindelijk niet kreeg, maar ik heb louter goede dingen over hem te zeggen. Dat is zeer belangrijk", stelt de Portugees.

"Wat natuurlijk wel een reden is, is dat hij op de positie speelt waar wij overbezet zijn. Het is de enige positie waar wij te veel spelers in de selectie hebben. Daar is het lastig om kansen te krijgen. We hebben Jesse Lingard, Juan Mata, Henrikh Mkhitaryan, Anthony Martial, Ashley Young, Marcus Rashford en zelfs Wayne Rooney acteerde soms vanaf links. Het is met al die spelers zelfs lastig om te roteren. Aan Memphis lag het niet: hij is een fantastische prof", herhaalt Mourinho.

Man United heeft een terugkoopoptie bedongen in de overeenkomst met Lyon. "Memphis is ook gewoon een zeer goede speler. Hij deed het ook goed toen Van Gaal hem hierheen haalde.  In Nederland deed hij het ook zeer goed. Hij laat altijd flitsen van topkwaliteit zien. Het is belangrijk om hem weer op te halen als hij het goed doet bij Lyon."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen