Hyballa twijfelt tussen power en voetbal, Roda blijft leren

20 januari 2017, 16:29

De keuze tussen power en voetbal is een lastige voor NEC-trainer Peter Hyballa. De coach laat in zijn vooruitblik op het duel met Roda JC van zondag weten dat hij wakker ligt van dat vraagstuk, terwijl zijn collega Yannis Anastasiou hoopt dat Roda meer rust aan de bal krijgt.

Hyballa heeft in Nijmegen de beschikking over technische spelers als Ferdi Kadioglu en Jordan Larsson, maar kan ook kiezen voor spelers met meer kracht. "Met deze vraag ga ik in bed en sta ik weer op. Gaan we meer over voetbal? Of gaan we eerst een team kapot poweren en brengen we dan de voetballers binnen. Toen Ferdi en Jordan erin kwamen tegen Willem II, ging de kwaliteit wel omhoog", zegt hij tegen Omroep Gelderland.

De coach heeft tegen Roda de beschikking over zijn gehele selectie. "Iedereen is fit. Jay-Roy Grot heeft de laatste dagen een beetje last gehad en Ferdi was er één dag uit, maar dat zijn kleine dingetjes. We hebben nu veel concurrentie en dat voel je in het team. We willen volle bak op die drie punten gaan. We willen knallen, maar moeten altijd naar de restverdediging kijken. Zo slecht is Roda niet, ze hebben niet voor niets tien keer gelijk gespeeld. Maar onze kracht is dat teams steeds meer respect voor ons krijgen."

Anastasiou wil punten

NEC staat op de uitstekende tiende plaats, in Kerkrade is de situatie een stuk minder positief. Roda JC bivakkeert namelijk in degradatienood, getuige de zeventiende plaats. Vorige week verloor het team van Yannis Anastasiou met 0-2 van Feyenoord. "We speelden een prima wedstrijd, maar we moeten zorgen dat we punten pakken. Dat kunnen we doen door kansen te benutten en weinig weg te geven. We blijven het hele seizoen leren, meer kunnen we niet doen", zegt de Griekse coach. Hij ziet dat zijn team in balbezit nog niet top is. "We hebben nooit rust aan de bal, dat is heel moeilijk voor het team. De middenvelders moeten steeds op en neer en dat is lastig."

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen