Klopp: "Van Basten kan beter voor zichzelf beginnen"

20 januari 2017, 16:43

Jürgen Klopp is geen voorstander van het idee van Marco van Basten om buitenspel af te schaffen. De manager van Liverpool kan zich ook niet vinden in de unanieme beslissing van de FIFA om vanaf 2026 48 landen mee te laten doen aan het wereldkampioenschap.

"Naar mijn mening heeft deze prachtige sport, waarvan we allemaal houden, geen regelwijzigingen nodig", aldus Klopp vrijdag op zijn wekelijkse persconferentie. "Met de nieuwe opzet van het WK brengen we het voetbal in gevaar. Ze proberen er alles uit te halen, maar volgens mij geven ze niets om de toekomst van het voetbal. Hij (Van Basten, red.) kan beter een nieuwe sport uitvinden. Er zijn over de hele wereld genoeg velden te vinden."

Van Basten gaf eerder al aan rekening te houden met kritiek naar aanleiding van zijn standpunt. De oud-international van Oranje noemt hockey echter als voorbeeld. In die sport kent men ook geen buitenspel meer. "En daar zijn ook geen problemen ontstaan. De teams kunnen zich aanpassen aan de nieuwe regel", vertelde Van Basten tegenover Sport Bild.

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen