FC Twente weer de sterkste in Derby van het Oosten

20 januari 2017, 21:57   Bijgewerkt: 20 januari 2017, 22:36

Opnieuw mag FC Twente zich weer de sterkste ploeg uit Twente noemen. Het versloeg Heracles Almelo net als vorig seizoen in de eigen Grolsch Veste, ditmaal echter met 1-0 in plaats van 4-0. Een momentje van concentratieverlies kostte Heracles de wedstrijd. Via een snel genomen vrije trap kreeg Bersant Celina de ruimte. Hij vond met een voorzet Joachim Andersen, die door goed raak te knikken matchwinner werd.

Omdat zowel Twente als Heracles vorige week hadden verloren, was het verschil tussen beide ploegen net zoals in de winterstop drie punten in het voordeel van de thuisploeg. De derby van het oosten was in Almelo in 1-1 geëindigd, extra reden om deze wedstrijd te winnen. De ploeg die zou zegevieren kon de eerste driepunter van 2017 bijschrijven en zich bovendien de beste club uit Twente noemen.

Heracles gaf zich echter niet meteen gewonnen en gooide halverwege de eerste helft echt de schroom van zich af. In de omschakeling werd het gevaarlijk via Samuel Armenteros. De spits was een plaag voor de Twentse verdediging en keeper Nick Marsman, maar hij kwam niet tot scoren. Toch was Twente in het restant van de eerste helft gevaarlijker. Enes ünal scoorde, maar deed dat vanaf randje buitenspel. Net voor rust dwong Celina Castro nog tot een redding in de korte hoek.

Waar Heracles vlak voor rust met de schrik vrij kwam, overkwam Twente dat na de pauze. Marsman moest tot twee keer toe reddend optreden bij vrije trappen van Brandley Kuwas en Thomas Bruns. In het vervolg waren kansen meer uitzondering dan regel en was het vooral de strijd die opviel. Pas in het laatste kwartier kwamen de kansen weer, met name voor FC Twente.

Heracles drong in de laatste minuten aan en kreeg via de ingevallen spits Vincent Vermeij nog wat halve kansen, maar de uitblinkende Marsman hield zijn doel schoon. Twente boekte de eerste zege van 2017 en versloeg rivaal Heracles. Daarmee gaat het aan Vitesse voorbij, de Arnhemmers spelen zaterdag bij FC Groningen.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen