Punt ManU bij Stoke na recordgoal Rooney, zege Koeman

21 januari 2017, 18:04

Dankzij een historisch doelpunt van Wayne Rooney heeft Manchester United een punt overgehouden aan het bezoek aan Stoke City. De aanvaller zorgde zaterdag in de extra tijd voor de 1-1 eindstand en is daardoor nu topscorer aller tijden van de Engelse topclub. Ronald Koeman won door een late goal met Everton met 0-1 bij Crystal Palace.

Rooney legde in de vierde minuut van de extra tijd van de wedstrijd in het Bet365 Stadium in Stoke-on-Trent met een indraaiende vrije trap de eindscore vast op 1-1. Het was zijn 250ste officiële doelpunt in dienst van Manchester United, waarmee hij nu alleen de houder van het clubrecord is. Sir Bobby Charlton kwam tot 249 goals voor The Red Devils.

De gelijkmaker kwam Manchester United toe. Het had de hele wedstrijd het betere van het spel, maar had moeite om dat in doelpunten om te zetten. De bezoekers scoorden wel, maar dat was in het voor hen verkeerde doel en daardoor keken ze lange tijd tegen een achterstand aan. Juan Mata veranderde in de negentiende minuut een voorzet van Erik Pieters van richting, waarna de bal ook nog via keeper David De Gea in het doel belandde. Bij Manchester United stond Daley Blind in de basis. Naast Pieters had ook Bruno Martins Indi een basisplek bij Stoke City, Ibrahim Afellay was invaller.

Manchester United had bij winst de vijfde plaats in de Premier League overgenomen van Manchester City, dat later op de avond (aftrap 18.30 uur) nog wel thuis speelt tegen Tottenham Hotspur, maar blijft nu met 41 punten op plek zes steken. Nummer zeven Everton naderde tot vijf punten, dankzij een 0-1 overwinning op visite bij Crystal Palace. Everton had op Selhurst Park in grote delen van de wedstrijd het betere van het spel, maar dat werd pas in de slotfase in de score uitgedrukt. Séamus Coleman ramde in de 87ste minuut uit een krappe hoek de 0-1 tegen de touwen, na een pass van Tom Davies. Koeman hield Maarten Stekelenburg op de bank.