Napoli juicht na flitsend begin in kraker in Milaan

21 januari 2017, 22:55

Met een ijzersterk begin heeft Napoli de drie punten naar zich toegetrokken in de kraker tegen AC Milan. De Napolitanen leidden zaterdag door doelpunten van Lorenzo Insigne en José Callejon al binnen negen minuten met 0-2 in San Siro. Via Juraj Kucka scoorde de thuisclub nog voor de pauze de aansluitingstreffer, maar verder liet Napoli het niet komen: 1-2.

Bij afwezigheid van de geblesseerde Arek Milik en omdat Manolo Gabbiadini niet functioneert zoals hij in het verleden bij Sampdoria wel deed, is Dries Mertens de laatste weken de spits bij Napoli en die rol vult hij met verve in. De oud-speler van onder meer FC Utrecht en PSV scoorde dit seizoen al twaalf keer in de Serie A. Tegen AC Milan had Mertens zijn waarde als assistgever.

In de zesde minuut legde Mertens in een counter de bal breed op Lorenzo Insigne, die het leder diagonaal in het Milanese doel schoot. Drie minuten later bracht Mertens José Callejon in stelling. De Spanjaard passeerde Milan-keeper Gianluigi Donnarumma met een schot uit een lastige hoek door diens benen.

Pas na een half uur kwam AC Milan beter in de partij. In de 36ste minuut loste verdediger Gustavo Gómez met het hoofd een waarschuwingsschot en één minuut later was het wel raak. Napoli-middenvelder Jorginho leverde de bal in, waarna Juraj Kucka de 1-2 in het Napolitaanse doel schoof.

In het tweede bedrijf gunde Napoli AC Milan het balbezit, maar de thuisclub wist dat niet om te zetten in een doelpunt, al bleef ze het wel proberen. In de slotfase ging zelfs Donnarumma mee naar voren bij een vrije trap. De sluitpost kwam zowaar aan koppen toe, maar zijn Napolitaanse collega Pepe Reina kwam als winnaar uit de strijd en daarmee ook diens club (1-2).

Napoli heeft nu 44 punten. Dat is er één minder dan koploper Juventus, dat wel nog twee wedstrijden tegoed heeft. Napoli deelt de tweede plaats in de Serie A met AS Roma, maar die club speelt zondag nog thuis tegen Cagliari. AC Milan staat vijfde met 37 punten en verliest de top-drie uit het zicht.

Eerder op de avond haakte Fiorentina aan bij de subtop, door Chievo Verona met 0-3 te verslaan. Cristian Tello, Khouma Babacar (penalty) en Federico Chiesa maakten de Toscaanse goals in Verona.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen