Jans tevreden, Petrovic noemt zege Zwolle verdiend

21 januari 2017, 23:49

PEC Zwolle deed zaterdag uitstekende zaken in de strijd tegen degradatie. De voormalig bekerhouder won de uitwedstrijd tegen ADO Den Haag met 1-2 en nestelde zich zodoende naast dat team op de veertiende plaats in de Eredivisie. Coach Ron Jans is tevreden.

Zwolle kwam al vroeg met 1-0 achter in het Kyocera Stadion, maar toonde veerkracht via Kingsley Ehizibue en Nicolai Brock-Madsen. "Ik vond dat het te spannend bleef. Je kon het zien aan de blijdschap bij de spelers en het publiek. Wij zijn ook wel blij", aldus Jans op de clubwebsite. "Het meest blij ben ik met het voetbal. Dat biedt perspectief. Wij moeten vanuit onze kracht spelen. Niet bikkelen, maar goed voetballen. In het eerste kwartier kregen we drie goede kansen, maar je staat met 1-0 achter. In de beste fase van ADO scoren we in de tegenaanval 1-1."

Zeljko Petrovic, de trainer van ADO Den Haag, vindt de uitslag terecht. "PEC Zwolle heeft verdiend gewonnen. Misschien zat er nog een puntje in voor ons, maar dat was denk ik niet terecht geweest", sprak hij op de persconferentie. Gervane Kastaneer, de maker van de 1-0, viel in de 21ste minuut geblesseerd uit. "Zijn gemis was groot. Hij wilde wel door, maar de dokter vond het niet verstandig. Dat moet je accepteren."

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen