Onana wil ondanks 'shitweer' contract verlengen bij Ajax

23 januari 2017, 08:25

Andre Onana is een van de revelaties van het huidige eredivisieseizoen. De goalie uit Kameroen zou aanvankelijk de tijd tussen de transfer van Jasper Cillessen naar FC Barcelona en het herstel van de van de Newcastle United gehuurde Tim Krul overbruggen, maar doet het zo goed dat hij uitgegroeid is tot de vaste eerste doelman van Ajax. Op korte termijn lijkt hij zijn contract te verlengen in de ArenA.

Vooralsnog ligt Onana tot medio 2018 vast in Amsterdam, waar hij begin 2015 neerstreek. De Kameroener werd destijds overgenomen van FC Barcelona. "Als Ajax wil dat ik bijteken, dan verleng ik mijn contract", maakt Onana duidelijk in De Telegraaf. "Ik wil me nu eigenlijk alleen maar op het kampioenschap focussen. Maar ik ben heel gelukkig in Amsterdam en bij Ajax. Het weer is shit, maar verder heb ik niets te klagen. We hebben nog niet gesproken, want we hebben de tijd."

Onana won zondagmiddag de beladen uitwedstrijd tegen FC Utrecht met 0-1 met Ajax. "Lucky? Nee, dat vond ik niet. Wel zwaarbevochten. Maar dat maakt ons extra blij", stelt Onana, die zich wederom onderscheidde met een aantal prima reddingen en vooral opnieuw een rustige indruk achterliet onder de lat. "Ik bereid me op alle wedstrijden hetzelfde voor. Of het nu in De Kuip of in Utrecht is. De atmosfeer doet me niks. Ik train de hele week om in het weekeinde optimaal te kunnen presteren. En dat gaat goed. Elke wedstrijd leer ik. En door het vertrouwen dat ik voel, keep ik op dit moment lekker", glimlacht de jonge keeper.

Onana hield dit seizoen al negen keer de nul in de Eredivisie.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen