"Memphis past in onze filosofie, maar mist nog wat ritme"

23 januari 2017, 08:25

In de beladen 'Choc des Olympiques' mocht Memphis Depay zondagavond zijn debuut voor Olympique Lyon vieren. De Nederlandse aanvaller kwam ruim tien minuten voor het einde van het duel met Olympique Marseille binnen de lijnen en kreeg toen een warm onthaal. Coach Bruno Génésio is zeer verheugd met onze landgenoot, die afgelopen week van Manchester United werd overgenomen.

Memphis werd door Génésio op de linkerflank geposteerd. "Daar voelt hij zich iets comfortabeler, ook al is hij in staat om overal te spelen", aldus de trainer van Lyon op de clubwebsite. "Memphis heeft al aangetoond dat hij in onze voetbalfilosofie past", vindt Génésio. "Ik zag op technisch vlak meteen al chemie met andere spelers en hij deed verdedigend goed zijn werk."

Génésio denkt wel dat Memphis nog wat tijd nodig heeft om écht zijn waarde te kunnen bewijzen voor Lyon. "Het ontbreekt nog een beetje aan wedstrijdritme. Verder zit het op fysiek vlak al wel goed met hem. Hij is een echte aanwinst voor ons en geeft ons meer mogelijkheden om te variëren", aldus de keuzeheer.

Memphis kwam zelf op Twitter met een korte reactie op zijn eerste optreden voor de Zuid-Franse ploeg. "Ik ben trots dat ik mijn debuut voor Lyon heb gemaakt. Het voelde geweldig om het veld in te komen. Bedankt voor het warme onthaal", schrijft de oud-PSV'er.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen